Jan de Boef

Energetisch Therapeut

Openings tijden
Ma-Di-Wo-Do: Op afspraak
Praktijkadres
’t Schrooike 1, Nieuw-Vossemeer
Telefoon
0167-503204 of 06-53407876

Hallo, welkom!

Mijn naam is Jan de Boef. Ik ben sinds 1983 werkzaam als Energetisch Therapeut. Mijn achtergrond ligt in de gezondheidszorg. Meer dan 25 jaar heb ik gewerkt als verpleegkundige A en B in diverse ziekenhuizen in Nederland. De laatste 10 jaar heb ik gewerkt als Hoofdverpleegkundige A.

In 1983 ben ik gestart met een eigen praktijk, omdat ik bemerkte dat ik mensen op een geheel andere manier kon helpen dan dat ik gewend was in de reguliere gezondheidszorg. Ik begon de mens op zich te zien als één geheel, zowel lichaam als geest (vanuit een holistische visie). Dit was trouwens een hele uitdaging. Je moet door heel wat obstakels heen om als therapeut te kunnen beginnen. In die tijd heette dit paranormaal therapeut en was het een redelijke opgave jezelf te profileren. Maar ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn gave en alles benaderd vanuit positiviteit.

Nu 38 jaar later werk ik nog steeds met heel veel plezier in de praktijk en ben ik betrokken bij mensen en dieren. Ja, ook dieren worden door mij behandeld; voornamelijk honden en katten, maar ook af en toe paarden. De wijze waarop ik behandel, is door middel van magnetiseren. Op die manier geef ik energie door. Dit leidt in de meeste gevallen tot vermindering of verdwijning van de klachten.

Uitleg van genoemde begrippen

Energetische therapie

Energetische therapie is een holistische behandelvorm en richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de gehele mens: op het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee.

Bron: VBAG

Holistische visie

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen.

Magnetiseren

Genezingsmethode die stelt dat het dierlijk of menselijk magnetisme van de één, een gezond makende invloed heeft op de ziekte of aandoening van de ander. De magnetiseur strijkt meestal met zijn handen boven (niet op) het zieke lichaamsdeel van zijn patiënt.

Bron: www.encyclo.nl